BUURTSPORT • GOUDA blijft samen met Gouwenaren online in beweging

Gouda – Het coronavirus houdt ons allen in de greep en aan huis gekluisterd. De wekelijkse sporttraining of zwemles is daardoor geschrapt en ook de sociale beweegactiviteiten zoals Buurtsport voor 12- en 12+, vitaal 55+ beweegactiviteiten en de schoolgymlessen zijn er even niet. Daarom biedt SPORT•GOUDA sinds enkele weken beweegtips aan in de vorm van filmpjes. Met de homemade video’s gemaakt door de beweegcoaches, zwemdocenten en vakleerkrachten bewegingsonderwijs probeert het Goudse sportbedrijf de Gouwenaar in beweging te houden. Daarnaast wordt wekelijks een online voetbaltoernooi georganiseerd.

Beweegtip-video’s

Bewegen is belangrijk, ook tijdens de coronacrisis. Niet alleen voor het lichamelijke en het gezonde aspect, maar zeker ook voor het sociale. SPORT•GOUDA heeft de afgelopen weken in sneltreinvaart een traject uit de grond gestampt met een diversiteit aan beweegtips door middel van ‘homemade’ video’s. Ook in deze tijd zitten de beweegcoaches, zwemdocenten en vakleerkrachten bewegingsonderwijs van SPORT•GOUDA niet stil. Van jong tot oud, van zwemlesser tot basisschoolleerling: voor iedere doelgroep zijn er beweegvideo’s gemaakt. Dagelijks verschijnt er een nieuwe video online op het YouTube kanaal ‘Samen blijven we in beweging’: https://www.youtube.com/channel/UCallGTjESSmVtZgfP6NKwvw

De video’s worden via YouTube gedeeld, maar ook via Facebook, Instagram en een speciale 55+ WhatsApp-groep. Deze app-groep moet er daarnaast voor zorgen dat de deelnemers contacten met elkaar kunnen onderhouden nu ze elkaar even niet in levende lijve kunnen ontmoeten.

Slimmer chillen met Gouds online FIFA’20 toernooi
Een balletje trappen op het voetbalveld is er nu niet bij. Om de Goudse jeugd te blijven betrekken heeft Veiligheidsregio Hollands Midden de campagne #Slimmerchillen coronakillen opgestart. In het kader daarvan én omdat het ook gewoon leuk is om enige vorm van competitie voort te zetten organiseert SPORT•GOUDA vanaf deze woensdag 8 april, wekelijks op woensdag gratis het Gouds online FIFA’20 toernooi. De winnaar krijgt een leuke prijs, plus mag een bloemetje laten sturen aan iemand die het in deze tijd hard nodig heeft. Sportief en sociaal gaan dus hand in hand. Vooraf aanmelden is nodig. Meer informatie is te lezen op het Facebook kanaal van SPORT•GOUDA.

Nieuws van locatie

Lessen deze week

Tags

Contact
Buurtsport.nl Papendorpseweg 99 | Postcode 3528 BJ Utrecht Telefoon: 06 87026424 Monarchvliderlaan 38 3544 DA Utecht E-mail:info@buurtsport.nl KvK 65799399 Fiscaal nummer 856264556
Clienten Services