Moeder en dochter trainen met TOFF mee voor Tilburg Ten Miles

TOFF

Op zaterdag 1 en zondag 2 september staat alweer de 31e editie van de CZ Tilburg Ten Miles gepland. Verschillende afstanden worden er dat weekend gelopen en de meeste deelnemers zijn al weken of maanden aan het trainen. Ervaren lopers, maar er doen ook minder ervaren lopers mee. In Tilburg wordt er al de hele zomer in diverse wijken getraind met deze minder ervaren lopers. Buurtsport Tilburg verzorgt looptrainingen, en vanuit het leefstijlprogramma ToFF is er, net als vorig jaar, een trainingsgroep opgestart. 25 gezinnen trainen onder goede begeleiding wekelijks mee, 3 gezinnen doen dit jaar voor het 2e jaar mee. Deze groep hoopt op 2 september aan de start te staan tijdens de CZ Family Run (1,6 km).

Foto: de complete TOFF groep

Tilburg For Fun & Fit

Twee ervan zijn Ellen en dochter Angolina van 11 jaar. Vorig jaar deden ze voor het eerst mee aan de loopwedstrijd, nadat ze in aanraking waren gekomen met het project ToFF (Tilburg For Fun & Fit). Moeder Ellen kwam bij de GGD met de vraag hoe ze gezonder kon leven. Ze wilde het goede voorbeeld geven aan haar dochter, bijvoorbeeld op het gebied van regelmatig eten en bewegen. De eerste deelname aan de CZ Family Run beviel zowel moeder als dochter zo goed, dat ze dit jaar weer besloten mee te trainen. “Vooral de finish was geweldig”, vertelt moeder Ellen. ” Mijn dochter en ik kwamen met een high five over de streep. Omroep Brabant en Brabants Dagblad waren aanwezig, en iedereen kreeg bloemen. Het was heel bijzonder om dit samen met de groep mee te maken waarmee je weken hebt getraind. Tijdens trainingen en tijdens de wedstrijd steunden en motiveerden we elkaar. Het moment na de finish toen we met de hele groep bij elkaar kwamen was heel speciaal.”

Positieve energie

Ook tijdens trainingen steunt de groep elkaar. “Je merkt dat er een positieve energie hangt. Ook doordat ze samen naar iets toeleven”, aldus Yolanda Doorakkers, die de trainingen mee coördineert. Dochter Angolina is ook enthousiast. “Het leukste is dat je samen met anderen traint en door JP (een van de trainers) wordt gestimuleerd om extra goed je best te doen en het laatste stukje nog even vol te houden. ” Elke week wordt er getraind door de ToFF groep, ook tijdens de zomervakantie.

Meer activiteiten

Buiten de deelname aan de CZ Family Run doen moeder en dochter ook aan andere activiteiten mee in Tilburg, denk aan de avondvierdaagse en de buitenspeeldag. Daarnaast doet Angolina nu ook aan Aqua Bootcamp en handboogschieten. Over haar deelname aan de hardloopwedstrijd is ze bescheiden. Ze loopt echt voor zichzelf. Maar ze kijkt er wel naar uit om over de finish te komen 2 september. Ook Ellen kijkt weer uit naar het finish moment. “En dit jaar heb ik al weken geleden mensen gevraagd om te komen kijken en ons aan te moedigen, vorig jaar was ik daar namelijk een beetje te laat mee. Hopelijk staan ze nu langs de lijn om ons naar de finish te schreeuwen.”

Buurtsport

Naast de ToFF groep werd er meer getraind afgelopen zomer door groepen. Buurtsport trainde 25 jongeren uit verschillende wijken die mee gaan lopen aan de 10 km. Hieronder ook 10 alleenstaande minderjarige asielzoekers. Sommigen van deze groep lopen voor het eerst mee met de CZ Tilburg Ten Miles. Het doel is te ervaren hoe het is om iets succesvol af te ronden, plezier in sport te hebben en de jongeren kennis te laten kennis maken met de hardloop wereld. Buurtsport Tilburg faciliteert de jongeren met een speciaal loop shirt. Het is voor het 6e jaar dat Buurtsport jongeren traint en mee laat doen met het Tilburgse hardloopevenement.

Tags

Contact
Buurtsport.nl Papendorpseweg 99 | Postcode 3528 BJ Utrecht Telefoon: 06 87026424 Monarchvliderlaan 38 3544 DA Utecht E-mail:info@buurtsport.nl KvK 65799399 Fiscaal nummer 856264556
Clienten Services