Nieuwe Buurt Sport- en Beweegcoach voor gemeente Staphorst, belangrijke schakel tussen beleid en uitvoering

Een buursportcoach heeft als taak om meer mensen te laten bewegen en sporten in de buurt. De buurtsportcoach legt verbinding tussen aanbieders van sport en bijvoorbeeld welzijn, jeugdzorg, kinderopvang en onderwijs organisaties.

Het gezicht van bewegen, gezondheid en sport

Saake laat weten dat hij het meeste uitkijkt naar het contact met, in eerste instantie, relevante partijen in Staphorst rondom sport en bewegen; basisscholen, welzijnsorganisaties, sportverenigingen en overige beweegaanbieders. Saake vertelt: “Op die manier hoop ik de Staphorster gemeenschap te leren kennen en gaandeweg steeds meer in contact te komen met heel de gemeente. Vanuit de input die ik van alle contacten vergaar, hoop ik in gezamenlijkheid nieuwe, leuke en mooie beweeginitiatieven op te zetten. Ik ben benieuwd met welke ideeën de inwoners van Staphorst komen.”

Als buurtsportcoach is Saake de kartrekker en schakel tussen het Beweeg- en sportakkoord en het nog op te stellen preventieakkoord. Beide akkoorden zijn nodig om met lokale partners afspraken te maken over een gezonde en veilige leefomgeving.

Heeft u een initiatief voor een actie?

Als (inwoner via een) vereniging of lokale organisatie kunt u een aanvraag doen voor een actieplan vanuit het stimuleringsbudget. Eén van de voorwaarden is dat initiatieven moeten aansluiten bij één of meerdere pijlers uit ons Beweeg- en sportakkoord. Meer weten of een aanvraag indienen? Kijk op www.staphorst.nl/staphorstinbeweging

Nieuws van locatie

Lessen deze week

Tags

Contact
Buurtsport.nl Papendorpseweg 99 | Postcode 3528 BJ Utrecht Telefoon: 06 87026424 Monarchvliderlaan 38 3544 DA Utecht E-mail:info@buurtsport.nl KvK 65799399 Fiscaal nummer 856264556
Clienten Services