Tilburgers zetten zich deze week in tegen corona op het Wagnerplein

Albert Heijn Wagnerplein, de Voedselbank, Brabant Maatjes en Buurtsport Tilburg hebben de handen ineen geslagen. Deze toppers zetten zich in tegen het coronavirus op het Wagnerplein. Ze halen namelijk donaties op voor de Voedselbank.

Brabant Maatjes rijdt al weken door de stad om donaties bij Tilburgers thuis op te halen. Nu pakken ze het nog grootschaliger aan. In samenwerking met Albert Heijn Wagnerplein, Buurtsport Tilburg en de Voedselbank kun je donaties inleveren bij de locatie van Albert Heijn in Tilburg-Noord. “Ik kan mij voorstellen dat niet iedereen zijn of haar adres wil geven. Dit is een centrale plek waar iedereen kan doneren”, aldus mede-initiatiefnemer Bryan Vreijsen van Brabant Maatjes.

Hoe werkt het?

Doe je toevallig boodschappen bij de Albert Heijn aan het Wagnerplein? Dan kun je eventueel extra rijst, koffie, pasta, pastasaus, soep in blik, mie (bami) of een houdbaar product in je mandje gooien voor de Voedselbank. Deze kun je later inleveren in de daarvoor bestemde boxen of kratten. “Mensen die hier geen boodschappen doen, zijn natuurlijk ook welkom om deze producten in te komen leveren”, zegt Bryan. De donatie bakken staan nog tot en met zondag 24 mei bij Albert Heijn Wagnerplein. Van 10.00 tot 16.00 uur vind je er vrijwilligers, waaronder iemand van de Voedselbank.

Iets betekenen voor een ander

Niet alleen de Voedselbank vindt het een geweldige initiatief. Vanuit Brabant Maatjes, Albert Heijn Wagnerplein en Buurtsport Tilburg helpen vrijwilligers ook heel graag mee. “Bij ons in de groep zitten veel jongeren die nu al maanden thuiszitten door de corona crisis. Zij hebben nu bijvoorbeeld weinig werk of kunnen niet naar school. Ze zitten nu vaak eenzaam thuis. We horen van leden dat ze het geweldig vinden om nu te helpen. Als we ook maar iets kunnen betekenen voor een ander dan is dat mooi meegenomen”, aldus Bryan.

Hard geraakt

De Voedselbank werd hard geraakt in het begin van de corona crisis in Tilburg. Veel vrijwilligers zijn wat ouder en konden niet meer komen helpen. Soms door gezondheidsklachten, soms door de angst om naar buiten te gaan. Honderden studenten van Serve the City en daarnaast jongeren van Brabant Maatjes besloten daarom in het gat te springen, zodat de Voedselbank weer open kon gaan.

Nieuws van locatie

Lessen deze week

Tags

Contact
Buurtsport.nl Papendorpseweg 99 | Postcode 3528 BJ Utrecht Telefoon: 06 87026424 Monarchvliderlaan 38 3544 DA Utecht E-mail:info@buurtsport.nl KvK 65799399 Fiscaal nummer 856264556
Clienten Services